Alegeti sa Petreceti un Concediu IneditConcediul sau vacanta de vara sunt, poate cele mai ravnite momente ale unui an. Caldura de afara, oboseala acumulata de la serviciu si de acasa, gandul ca frigul va veni din nou, cat de curand, fac pe oricine sa ravneasca la o bine-meritata pauza, intr-un loc cat mai departe de realitatea si rutina cotidiana. Locurile pentru a va petrece zilele libere, de obicei se impart intre mare si munte, putini fiind cei ce aleg pentru concediile lungi, orasele simple, sa le spunem asa, in care sigura activitate o reprezinta plimbarile si vizitarea monumentelor istorice. Chiar si alegand frecvent, probabil inca din copilarie, marea si muntele, la un moment dat curiozitatea tot va creste si va veti dori sa vedeti si alte atractii din lume, ceva mai speciale, despre care ati citit sau auzit la televizor. Pentru astfel de momente, concediul are nevoie de atentie si planificare mai mare, astfel incat sa va alegeti locuri cu totul speciale din lume, care sa va aduca satisfactia necesara de cunoastere si descoperire. Satui de clasicul munte si mare, cu activitatile tipice, puteti sa cautati alta categorie de destinatie pentru vacanta ce urmeaza.


Daca aveti un spirit aventurier si dorinta de a vedea lucruri inexplicabile, puteti, de exemplu sa treceti pe lista optiunilor, cateva destinatii misterioase din lume. Alegand o astfel de destinatie ce gazduieste fie fenomene naturale inexplicabile, fie peisaje ce nu si-au gasit inca o explicatie in privinta formarii, aveti sanse foarte mari ca experienta plajei, a simplelor plimbari si a cumparaturilor sa se transforme intr-una mult mai complexa si surprinzatoare. Pe orice continent va doriti, in functie de buget si de cat de departe de casa sunteti dornici sa plecati, puteti gasi locuri incredibile care sa va ofere cu totul alt gen de relaxare, distractie si implinire de vacanta iar in plus, la intoarcere, cu siguranta, veti avea ce povesti, cantitatea de informatii si experiente noi fiind cu mult mai mare decat in urma unui obisnuit concediu petrecut in locurile deja cunoscute. Si pentru ca tot am mentionat ca un concediu reusit se poate petrece in locurile misterioase ale lumii, va invitam sa si descoperiti prin ochii nostri cateva dintre acestea, ce va pot inspira alegerea, pe http://www.destinatii.info

Calitatea aerului Scade alarmantUn studiu realizat in 91 de tari si 1600 de orase atentioneaza ca numai 12% din populatia lor respira un aer curat conform normelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Acest procent aflat in scadere totodata, este unul ingrijorator doarece deteriorarea calitatii aerului poate afecta grav starea de sanatate si poate genera diverse afectiuni persoanelor care locuiesc in principalele mari orase ale lumii, cei mai expusi fiind copii. Cele mai afectate orase, cu un aer de o calitate slaba sunt aflate in tarile in curs de dezvoltare, pe cand orasele din tarile dezvoltate au reusit chiar sa isi diminueze procentul de poluare si automat sa amelioreze calitatea slaba a oxigenului respirat, fapt ce demonstreaza ca inca se mai pot lua masuri. Principalele surse de poluare si responsabilele pentru aerul aproape malefic pe care oamenii il respira sunt particulele fine generate de combustia carbonului si de motoarele diesel. Daca acestea doua nu vi se par demne de luat in seama, ei bine, trebuie sa aflati ca numai autovehiculele diesel prin poluarea efectuata si-au adus contributia in 3,7 miioane de decese inregistrate in 2012 cauzate de cancer pulmonar, boli cardiace si boli respiratorii. Avand in vedere ca nu sta in puterea unui singur om, imbunatatirea calitatii aerului si reducerea procentului de imbolnaviri din aceasta cauza, tine de fiecare om in parte sa constientizeze gravitatea faptelor si sa contribuie, putin, atat cat poate, la un mediu mai sanatos. In toate orasele lumii inclusiv in Romania, unde poluarea se afla la cote ridicate, autoritatile incearca, prin diverse campanii de sustinere si informare sa convinga populatia sa meaga mai mult pe jos, sa utilizeze trenasportul in comun sau sa foloseasca biciclete. Toate acestea nu numai ca, facute in masa ar imbunatati aerul din jur dar va vor oferi, fiecaruia in parte o stare de sanatate mai buna si o conditie fizica optima.